dissabte, 11 d’abril del 2020

GERARD NALDONADO: PA DE PASQUA (Tradicional de Bolívia)



INGREDIENTS:
- 1kg de farina
- 3 ous
- 250gr de sucre
- 100gr de mantega (tova)
- 100ml d’aigua tèbia 
- 200ml de llet tèbia
- 1 trosset de canyella
- 1/2  cullerada (de postre) de sal
- 50gr de llevat fresc
- 200gr de passes macerades
Decoració:
- Coco ratllat (al gust)
- Sucre amb aigua per fer el caramel
- 1 ou batut per pintar
PREPARACIÓ:
1. Fer bullir la llet la llet amb el trosset de canyella durant 5 minuts. 
2. En un bol posem la farina i fem un forat amb el centre, dins d’aquest forat posem aigua tèbia, el llevat, sucre, la llet tèbia, el ous i la sal.
3. Barrejar tot aquests ingredients i amassem durant 10 minuts.
4. A continuació, afegim la mantega a la massa i tornar a amassar fins que la mantega desaparegui.
5. Deixem reposar la massa durant 30 minuts.
6. Quan hagi passat el temps, afegim les passes i tornem a amassar durant 15 minuts.
7. Deixem tota la massa en un bol tapat amb paper film fins que dupliqui el seu tamany. 
8. Després fem 12 boletes amb la massa i li donem forma de cercle pla. Deixem reposar uns 30 minuts més.
9. Una vegada hagi passat el temps pintem amb l’ou batut tots el panets. Fem com una creu en el centre del pa i al mig posem una passa. Mentre fem això, escalfem el forn durant 15 minuts a 180ºC a dalt i a baix.
10. Posem tots els panets en el forn durant 30 minuts aprox.
11. Mentre els panets estan al forn, fem el caramel. 
12. Quan ja estiguin a punt, pintem amb el caramel i posem el coco per dalt. 

1 comentari:

  1. Gràcies per compartir el Pa de Pasqua amb tots!
    Els mestres t'enviem un petó i una forta abraçada!

    ResponElimina