dissabte, 4 d’abril del 2020

GERARD MALDONADO: EMPANADES DE FORMATGE

Ingredients
 600gr de farina
 3 cullerades soperes de sucre
 2 cullerades de mantega
 1 cullerada (de postre) de sal
 1 cullerada (de postre) de bicarbonat (opcional)
 300ml d’aigua calent
 Oli ( per fregir )
 300gr de formatge ratllat

Preparació
1. Primer posem la farina, el sucre, la sal i el bicarbonat en un bol.
2. A continuació fem un forat al mig i posem les cullerades de mantega (a temperatura ambient).
3. Anem afegint l’aigua calent mica en mica mentre barregem els ingredients.
4. Barregem fins que obtenim una massa homogènia, quan la tinguem l’amassem una mica fins tenir una massa suau.
5. Hem de fer boletes de massa d’una mida mitjana.
6. Després deixem reposar uns 5-10 minuts. Mentrestant ratllem el formatge.
7. Quan hagi passat el temps, estirem la massa amb un corró fins que estigui fina, però no tant.
8. Agreguem el formatge al mig de la massa i formem l’empanada. Per tancar-les, agafem una forquilla i xafem els laterals.
9. Un cop hàgim preparat totes les empanades, escalfem l’oli en la paella i anem posant una a una les empanades. Quan estiguin en la paella li donem voltes i, amb una cullera, anem posant oli a dalt de l’empanada per a que estigui ben cuit.
10. Quan ja estiguin totes, pots afegir sucre glass i ja estan a punt per menjar.


2 comentaris:

  1. Hola Gerard!
    M'arriba l'oloreta de les teves empanades de formatge!
    Un petó molt fort.

    ResponElimina
  2. podéis ir todos los de la clase, no quedara ni una

    ResponElimina