divendres, 8 de maig del 2020

ÉRIC (1B): "BIZCOCHO MÁRMOL"

INGREDIENTS: 250 gr farina, 200 gr sucre, 5 ous L, 120 ml llet, 150 gr xocolata negra postres, 50 gr mantega, 1 culleradeta sal, 1 cullerada essència de vainilla i 8 gr llevat.

ESTRIS: 1 cassó, motlle de 22 cm, paper de forn i varetes.

PREPARACIÓ:
  • Escalfar l'aigua a un cassó i, en bullir, col·locar un bol a la part superior amb la xocolata i la mantega. Apagar el foc. 
  • Folrar un motlle d’uns 22 centímetres amb paper de forn i untar amb mantega.
  • Separar clares i rovells en dos bols diferents. Afegir la sal a les clares i batre amb les varetes elèctriques. A mig camí pel batut, quan ja esta esponjós, afegir la meitat del sucre. Quan tinguin una consistència molt ferma, reservar. 
  • Ficar, en el bol dels rovells, la llet, la vainilla i la resta del sucre. Batre amb les varetes fins que la barreja s'omple d'escuma. Barrejar el llevat i la farina , i ficarlo. Barrejar bé fins que quedi una massa homogènia. Si ho fas amb les varetes elèctriques, fes-ho a baixa velocitat. Si la barreja és massa gruixuda, afegir una mica de llet per alleugerir i batre fins que la textura és gruixuda, però manejable. Afegir la llet tantes vegades com sigui necessari.
  • Incorpora gradualment les clares als rovells amb moviments envolvents. Separar la massa en dos bols diferents. A una de les masses incorporar la barreja de xocolata i mantega que havia escalfat al principi. Barrejar aquests dos ingredients bé. 
  • Ficar el pastís al motlle alternant la massa dels dos bols. Pots fer-ho en cullerades, capes... 
  • Col·locar el motlle a la part central del forn, amb el forn preescalfat a 175 graus amb calor amunt i avall uns 65 minuts. 
  • Desmotllar en calent i deixar-lo en el rack perquè es refreda i no mantingui la humitat a la base.

1 comentari:

  1. Aquest pastís Éric té una pinta boníssima!
    Els mestres t'enviem una abraçada ben forta!!!

    ResponElimina