dissabte, 9 de maig del 2020

AINHOA (1A): "LOMO SALTADO"

INGREDIENTS:
• Vedella (un filet gruixut) 500 g
• Ceba blanca o morada 1
• Tomàquet 1
• Salsa de soja tres cullerades soperes o a l'gust
• Vinagre tres cullerades soperes o a l'gust
• Patata fregides per a la guarnició
• Arròs de gra llarg al gust per la guarnició
• Oli, pebre, comí, sal, alls (a el gust)

ESTRIS:
Olla, paella, taula de picar, ganivet, espàtula, plat, cullera, forquilla.

PREPARACIÓ:
• Talleu la carn a tires i després talleu-les per la meitat per obtenir tacs allargats o bastons de manera similar a que tenen les patates fregides i condimentem amb sal, pebre i comí al gust. Daureu-los a la paella amb una mica d'oli a foc molt viu, perquè quedin molt sucosos al seu interior. Reservar la carn i els sucs per a més tard.
• Tallem la ceba a grills grans, perquè no s'arribin a ofegar, ja que volem que els trossos es vegin bé daurats. Saltegem tots aquests ingredients a la paella fins que estiguin al nostre gust. Incorporem el tomàquet tallat a grills grans i el saltegem procurant que no se'ns passi.
• Retornem la carn i els sucs a la paella i afegim la salsa soja i el vinagre. Seguim saltant el conjunt mentre la salsa va espessant. Quan comenci a bombollejar, apaguem i servim el llom saltat
• I posem una paella amb oli per fregir les patates i fer arròs en una olla.

És un plat típic de la Gastronomia del PERU, per acompanyar el llom saltat, cal posar sempre dues guarnicions és al gust. D'una banda l'arròs blanc cuit i d'altra banda les patates fregides. Formant així un plat únic, saciant i ple de sabors. No deixeu de provar-ho

1 comentari:

  1. I tant que el tastarem! Gràcies per compartir amb tots una recepta de Perú, segur que és un plat únic i ple de sabor!
    Els mestres enviem un fort petó i una gran abraçada per l'Ainhoa!

    ResponElimina