dilluns, 30 de març del 2020

INES: FRICANDÓ DE VEDELLA


Fricandó de vedella
1. Daura en una paella amb oli calent uns filetets de vedella empanats amb farina de blat.
2. Aparta'ls en una cassola.
3. Continua amb la paella on només queda l'oli de la carn i afegeix la ceba a trossets, a foc lent. Vés tallant a trossets petits la pastanaga que ja has rentat i pelat. Passats 10 minutets afegeix la pastanaga. Renta els tomàquets i fes-los a trossets petits. I passats uns 5-10 minuts. Introdueix els tomàquets i deixa que es vagin fent tots els ingredients uns 5 minutets més.
4. Ara hi has de tirar una copa de vi blanc, si voleu. No tingueu por perquè l'alcohol  s'evaporarà. 
5. I llavors, espereu que s'evapori. Jo conto uns 5 minuts bullint.

Segona part del tema:
1. Afegim de mica en mica el caldo, un parell o tres cullerons. Pots agafar caldo tetrabric si no tens fet a casa.
2. Ara cal triturar tot el que tens a la paella. Hi ha qui ho passa "pel xino"; que és un colador especial de cuina. Jo ho trituro amb el "termomix"; o la batedora.
3. Ara toca afegir la salsa aconseguida sobre la carn reservada a la cassola. Dóna unes voltes a la carn perquè arribi la salsa a tota ella. Si t'ha quedat molt espessa la salsa, pots afegeix una mica més de caldo.
4. Posa-li uns quants bolets que tinguis per casa amb una picadeta (moixernons, rovellons...  els que vulguis) i calenta tot junt a poc foc. I ara sí que ja està. Quan es refredi, ja et pots menjar el fricandó de vedella. Però no esperis massa, que això fred no val res.

Aclariment
Hi ha qui acompanya el fricandó de vedella amb arròs.

Bon profit

2 comentaris: