INGREDIENTS: 1 poma (qualsevol tipus de poma ens serveix), 1 llimona, 1 pasta de full
(rodona o rectangular), 4 cullerades de sucre roig i 50gr de mantega.
ESTRIS: Un bol petit, una forquilla, un ganivet, una safata de forn, una safata de vidre, un
corró, un pinzell i paper de forn.
PREPARACIÓ:
1.- Aplanem la pasta de full amb el corró.
2.- Preescalfem el forn a 180º (escalfor a dalt i a baix).
3.- Tallem la pasta de full en forma de cercle utilitzant el bol girat (anem aixafant amb el bol
com si fos un tallador de galetes).
com si fos un tallador de galetes).
4.- Utilitzem un bol petit perquè ens surtin unes 4 o 5 bases circulars pels pastissets.
5.- Cobrim la safata de forn amb un paper de forn i anem posant les bases dels pastissos al
damunt.
damunt.
6.- Anem punxant les bases de pasta de full amb una forquilla (per tal que no pugin massa).
7.- Tapem les bases amb un altre paper de forn i posem una safata de vidre al damunt.
(aquest pas és un truc perquè les aixafa i les bases queden més finetes i cruixents).
(aquest pas és un truc perquè les aixafa i les bases queden més finetes i cruixents).
8.- Introduïm al forn la safata amb les bases i amb la safata de vidre al damunt durant 15
MINUTS (a 180º escalfor a dalt i a baix).
MINUTS (a 180º escalfor a dalt i a baix).
9.- Pelem una poma, la tallem per la meitat i anem fent talls finets i el més semblant
possible. (vigilem de no tallar-nos).
possible. (vigilem de no tallar-nos).
10.- Posem els talls de poma al bol, espremem una miqueta de llimona pel damunt i
deixem reposar
deixem reposar
11.- Retirem la safata del forn i li traiem del damunt la safata de vidre.
12.- Posem una cullerada de sucre roig damunt cada base.
13.- Escalfem la mantega al microones fins que quedi líquida.
14.- Anem posant una capa de talls de poma damunt de cada base (podem fer forma de flor
o forma lliure).
o forma lliure).
15.- Posem mantega, amb el pinzell, per damunt de la capa de poma.
16.- Posem una cullerada de sucre roig per damunt de cada pastisset i introduïm al forn
durant 15-20 minuts a 180º escalfor a dalt i a baix.
durant 15-20 minuts a 180º escalfor a dalt i a baix.
17.- Retirem del forn i podem gaudir acompanyant-ho amb un gelat de vainilla.
Bon profit!!!!!!!!
quina bona pinta té aquest pastís de poma!!!
ResponElimina