diumenge, 29 de març del 2020

CRISTINA: PASTÍS DE POMA AMB PASTA DE FULL



INGREDIENTS: 1 poma (qualsevol tipus de poma ens serveix), 1 llimona, 1 pasta de full 

(rodona o rectangular), 4 cullerades de sucre roig i 50gr de mantega.


ESTRIS: Un bol petit, una forquilla, un ganivet, una safata de forn, una safata de vidre, un

corró, un pinzell i paper de forn.


PREPARACIÓ:

1.- Aplanem la pasta de full amb el corró.

2.- Preescalfem el forn a 180º (escalfor a dalt i a baix).

3.- Tallem la pasta de full en forma de cercle utilitzant el bol girat (anem aixafant amb el bol
     
     com si fos un tallador de galetes).

4.- Utilitzem un bol petit perquè ens surtin unes 4 o 5 bases circulars pels pastissets.

5.- Cobrim la safata de forn amb un paper de forn i anem posant les bases dels pastissos al
   
     damunt.

6.- Anem punxant les bases de pasta de full amb una forquilla (per tal que no pugin massa).

7.- Tapem les bases amb un altre paper de forn i posem una safata de vidre al damunt. 
     
     (aquest pas és un truc perquè les aixafa i les bases queden més finetes i cruixents).

8.- Introduïm al forn la safata amb les bases i amb la safata de vidre al damunt durant 15 
  
     MINUTS (a 180º escalfor a dalt i a baix).

9.- Pelem una poma, la tallem per la meitat i anem fent talls finets i el més semblant 
    
     possible. (vigilem de no tallar-nos).

10.- Posem els talls de poma al bol, espremem una miqueta de llimona pel damunt i  
    
       deixem reposar

11.- Retirem la safata del forn i li traiem del damunt la safata de vidre.

12.- Posem una cullerada de sucre roig damunt cada base.

13.- Escalfem la mantega al microones fins que quedi líquida.

14.- Anem posant una capa de talls de poma damunt de cada base (podem fer forma de flor
       
       o forma lliure).

15.- Posem mantega, amb el pinzell, per damunt de la capa de poma.

16.- Posem una cullerada de sucre roig per damunt de cada pastisset i introduïm al forn 

       durant 15-20 minuts a 180º escalfor a dalt i a baix.

17.- Retirem del forn i podem gaudir acompanyant-ho amb un gelat de vainilla.


Bon profit!!!!!!!!

1 comentari: