dilluns, 6 d’abril del 2020

JORGE: GUACAMOLE



INGREDIENTS:
- 3 alvocats madurs
- 1 ceba petita
- el suc d’una llima
- dos tomàquets 
- un trosset de bitxo
- coriandre
ESTRIS: una font, batedora, un ganivet, una forquilla, una cullera.
ELABORACIÓ: 
Obrim els alvocats per la meitat, treiem el pinyol i la polpa amb una cullera. Piquem la polpa amb una forquilla fins a aconseguir una textura cremosa. Després li afegirem el suc de llima. A continuació, batrem la ceba, els tomàquets i el bitxo a la batedora i ho afegirem als alvocats. Ho barrejarem tot amb la forquilla fins que quedi ben barrejat. Per acabar, posarem un polsim de coriandre per sobre.
Bon profit!




diumenge, 5 d’abril del 2020

CLAUDIA: PASTÍS DE FORMATGE


INGREDIENTS: 250gr. de marcaspone, 250gr. de formatge tipus Philadelphia, 200ml. de nata liquida, 180gr. de sucre, 2 cullerades de maizena.
Per a la base: 1 paquet de galetes i 45 gr. de mantega

ESTRIS: Un got medidor, un bol, la batedora i un motllo.

PREPARACIÓ:
1- Triturem les galetes i les barregem amb la mantega, després posem la barreja ben aplastada cobrint el fons del motllo.
2- Barregem el formatge mascarpone, el philadelphia, la nata líquida, la llet i el sucre amb la batedora. Un cop batut anirem afegint la maizena i tornarem a barrejar-ho bé.
3- Afegim la barreja per sobre de la galleta qur hem posat al motllo i ho posem al forn durant uns 45 minuts.
BON PROFIT!!!

THAÏS: PASTÍS DE POMA




INGREDIENTS: 4 pomes, 1 got de sucre, 2 gots de farina, 1 sobre de llevat, 2 gots de llet, 1 branca de canyella, ratlladura de llimona, 1 paquet de galetes Maria, una mica de mantega, 2 ous i mel.
ESTRIS: Got, túrmix - batedora, bol i motllo.
PAS A PAS:
- Triturem les galetes.
- Les barregem amb la mantega i presionem per fer la base de la tarta.
- Tallem 2 pomes a qudrats molt petits.
- Cuinem els quadradets amb la ratlladura de llimona i la canyella.
- Ho escorrim i ho barregem amb la farina,el sucre, el llevat i els ous.
- Ho posem a sobre de la base i al forn.
- Quan estigui ben feta, cubrim amb les altres pomes retalladles a llàmines i a sobre posem una mica de mel.



dissabte, 4 d’abril del 2020

GERARD MALDONADO: EMPANADES DE FORMATGE

Ingredients
 600gr de farina
 3 cullerades soperes de sucre
 2 cullerades de mantega
 1 cullerada (de postre) de sal
 1 cullerada (de postre) de bicarbonat (opcional)
 300ml d’aigua calent
 Oli ( per fregir )
 300gr de formatge ratllat

Preparació
1. Primer posem la farina, el sucre, la sal i el bicarbonat en un bol.
2. A continuació fem un forat al mig i posem les cullerades de mantega (a temperatura ambient).
3. Anem afegint l’aigua calent mica en mica mentre barregem els ingredients.
4. Barregem fins que obtenim una massa homogènia, quan la tinguem l’amassem una mica fins tenir una massa suau.
5. Hem de fer boletes de massa d’una mida mitjana.
6. Després deixem reposar uns 5-10 minuts. Mentrestant ratllem el formatge.
7. Quan hagi passat el temps, estirem la massa amb un corró fins que estigui fina, però no tant.
8. Agreguem el formatge al mig de la massa i formem l’empanada. Per tancar-les, agafem una forquilla i xafem els laterals.
9. Un cop hàgim preparat totes les empanades, escalfem l’oli en la paella i anem posant una a una les empanades. Quan estiguin en la paella li donem voltes i, amb una cullera, anem posant oli a dalt de l’empanada per a que estigui ben cuit.
10. Quan ja estiguin totes, pots afegir sucre glass i ja estan a punt per menjar.


GERARD MARTÍN: BROWNIE


Ingredients:
300 grams de farina 
2 ous 
300 grams de crema de cacao
Mantega

Estris:
Un bol 
Una bareta 
Un colador
Un forn 
Un motllo 

Preparació:
Precalentem el forn a 180 graus 
Tranquem els ous en el bol i els batim 
Posem la farina al bol amb l’ajuda d’un colador i ho barrejem tot fins que no quedin grumolls.
A continuació possem la crema de cacao i anem barrejant tota la mescla fins que quedi un crema no gaire espesa.
Ara possem una mica de mantega al motllo i possem la nostra barreja.
Fiquem el motllo al forn durant uns 20 minuts controlats
Traiem el motllo del forn, desmotllem el nostre brownie gegant, ho tallem i ja tenim el nostre berenar !!!

dimecres, 1 d’abril del 2020

BRUNO: MAGDALENES DE PASTANAGA I XOCOCATA

INGREDIENTS:
- 280 g de sucre (jo vaig utilitzar 160g de dàtils remullats i 120 de sucre de coco)
- 10 tires de pell de taronja (només la part taronja)
- 400 g de pastanaga tallada a trossos
- 4 ous
- 240 g de oli d’oliva
- 250 g de farina d’arròs
- 2 culleradetes de bicarbonat
- 2 culleradetes de llevat químic en pols
- 1 ½ culleradetes de canyella molta
- ½ culleradeta de nou  moscada molta
- ¼  culleradetes de sal
- Xocolata el que més t’agradi, picat en trossets petits
PREPARACIÓ:
1. Escalfa el forn a 180°C.  
2. Prepara els motllos per quan ho tinguis tot preparat, si els motllos no son de silicona unta’ls amb mantega perquè no s’enganxin.
3. Si utilitzes dàtils com jo en comptes de sucre, els has de deixar 15 minuts en aigua calenta, després li treus l’aigua i l’utilitzes com si fos sucre.
4. Tritura el sucre amb pell de les taronges que teníem reservades
5. Pela i talla les pastanagues.
6. Afegeix a la barreja anterior la pastanaga tallada en trossos i torna a triturar.
7. Afegeix els ous i torna a barrejar.
8. Ara incorpora la farina, el bicarbonat, el llevat químic la canyella, la nou moscada la sal i torna a barrejar.
9. Afegeix el xocolata que hem picat prèviament.
10. Agafa una espàtula i acaba de barrejar.
11. Posa en els motllos que tinguis (jo ho het amb motllos de magdalenes i de donuts).
12. Fica en el forn durant uns 15 minuts aproximadament. Per saber si ja estan només has de punxar amb un escuradents i si surt net ja pots treure-les del forn i deixar que es refredin
13. Per últim gaudeix d’elles en família.

ARAM: TARTA DE LLIMONA O FESTA IL.LEGAL D'OSSOS


INGREDIENTS: Una làmina de massa brisa, 3 ous, 200 grams de formatge fresc, 100 ml. de suc de llimona, ratlladura de llimona, ossos de gominola, xocolata desfeta, 50 grams de sucre i 50 ml. de llet.

ESTRIS: Un bol, una batedora i una safata de forn.

PREPARACIÓ:
- Separa els rovells de les clares.
- Posem la làmina de massa a una safata, i la fiquem al forn 20 minuts a 200 graus.
- Mentrestant barregem els ous, el sucre, la llet, el suc de llimona, el formatge, i afegim una mica de ratlladura de llimona.
- Batem les clares a punt de neu.
- Afegim les clares a la barreja anterior de forma envolvent.
- S'ha de treure la massa del forn, a la base li posem xocolata desfeta, la deixem que es refredi una mica.
- Fiquem sobre la massa la barreja de formatge.
- Fiquem al forn fins que es qualli. Aproximadament 20 minuts més.

BON PROFIT!
S