dijous, 26 de març del 2020

JOSEPH: MASSA DE PIZZA


INGREDIENTS1000 gr. de farina de força, 250 gr. de farina de sèmola de blat, 2 culleradetes de sal, 20 gr de llevat, 5 cullerades de sucre, 5 cullerades d’oli i 825 ml. d’aigua tèbia.

PREPARACIÓ
1.- Amb la taula ben neta posem les farines, la sal i fem un forat al mig.
2.- En una gerra barregem el llevat, el sucre, l’oli i l’aigua. Ho deixem reposar una estona i ho aboquem al forat que hem fet a la farina.
3.- Ho amassem tot fins que estigui ben barrejat i fem una bola i la fiquem en un bol fins que doblegui el seu volum.
4.- Finalment repartim la massa a trossos (en funció del tamany de la pizza que volem fer). Agafem una de les masses fetes i comencem a fer la pizza amb els ingredients que més ens agradin.
5.- La resta de masses s'emboliquen en paper transparent i es guarden al congelador per tenir-les disponibles un altre dia.



dimecres, 25 de març del 2020

ROGER: "LAS TORRIJAS DE MI TÍA ABUELA"

INGREDIENTS: 1 barra de pa, 500ml. de llet, 3 ous, la pela d'una llimona, 200g. de sucre i 25 g. de canyella.
ESTRIS: 1 pinça, 1 paella, 1 bol, 1 plat i 1 safata fonda.
PREPARACIÓ:
1.- Talles el pa en llesques.
2.- Poses la llet calenta amb llimona al bol i els tres ous batuts en un plat.
3.- Passes les llesques per llet i ou fent servir les pinces.
4.- Després fregeixes el pa en una paella amb oli.
5.- Per últim, arrebosses el pa per sucre i canyella que tens barrejat a la safata.
BON PROFIT!!!

CARME: PA DE PESSIC DE IOGURT




INGREDIENTS: 1 iogurt de llimona, 3 ous, 1 sobre de llevat, 1 llimona. Les mesures dels següents ingredients seran agafades amb el iogurt buit: 1 iogurt de llet, 3 de farina, 2 de sucre i mig d'oli de girasol.

ESTRIS: un bol gran, la batedora, un ratllador, una espàtula de goma, la safata de forn, un motlle per pastissos i una cullera.

PREPARACIÓ:
1.- Aboquem el iogurt de llimona en un bol gran amb l’ajuda de la cullereta. No llencem l’envàs perquè ens servirà per mesurar la resta d’ingredients necessaris per fer la recepta.
2.- Trenquem els ous a sobre del bol i els posem amb el iogurt.
3.- Afegim al bol els ingredients següents: un iogurt ple de llet, tres de farina, dos de sucre, mig d’oli de girasol i un sobre de llevat.
4.- Ratllem la pela d’una llimona i la afegim al bol amb els altres ingredients.
5.- Ho barregem tot amb l’ajuda de la batedora fins aconseguir una massa fina i suau.
6.- Aboquem la barreja al motlle.
7.- Ho posem tot al forn a 180º uns 30 minuts aproximadament.
8.- Després caldrà deixar que es refredi. I ja el tenim fet, BON PROFIT!!!

dimarts, 24 de març del 2020

BEGOÑA: ELS MEUS COQUETS


INGREDIENTS: 200gr de coco ratllat, 200gr de sucre blanc i 2 ous.

ESTRIS:  Una forquilla , un plat fondo , una safata de forn, paper antiadherent i un bol gran.

PREPARACIÓ: 
1.- Posem a la safata amb un tros de paper antiadherent i la deixem preparada per després.
2.- Trenquem els dos ous al plat fondo i els fem batre amb la forquilla enèrgicament.
3.- Fiquem el coco i el sucre a dins del bol, aboquem l’ou batut i ho barregem tot amb les mans fins aconseguir fer una masa homogènia.
4.- Agafem petites quantitats de masa i boletes de la mida d'una pilota de ping pong. Així que les anem fent, les deixem a sobre de la safata que hem preparat en un principi.
5.- A continuació, fiquem la safata a la reixa del mig del forn i deixem que es facin a una temperatura de 180ºC de 12 a 15 minuts.
6.- Quan estiguin daurats, ja estaran llestos per gaudir... Bon profit!

ROSÓ: "CROQUETES DE POLLASTRE"


INGREDIENTS:150 g. de pollastre ja rostit o cuit, 45 g. de mantega,100 g. de farina de blat, mig litre de llet,1 ou, pa ratllat i oli

ESTRIS: Picadora batedora, paella, 2 plats, forquilla, cullereta, safata plana i pala de fusta.

PREPARACIÓ:
Piquem el pollastre amb una picadora o batedora i reservem.
Posem la paella al foc i posem la mantega i un rajolí d’oli.
Quan s’escalfi afegim la farina i remenem.
Ràpidament afegim la llet i anem remenant tota l’estona fins que quedi una massa cremosa (beixamel).
Afegim la carn a la beixamel i amb la pala de fusta ho barregem.
Aboquem la massa a la safata plana i deixem que es refredi.
En un plat batem l’ou i a l’altre posem el pa ratllat.
Amb la cullereta anem agafant la massa i fem la forma de croqueta.
Arrebossem la croqueta amb l’ou i desprès amb el pa ratllat.
Posem oli a la paella i fregim les croquetes.

dissabte, 21 de març del 2020

DESCRIPCIÓ DEL BLOG

Aquest blog neix després d'un dies de confinament a casa. L'equip de mestres de Cicle Inicial vam pensar que aquesta seria una bona manera de mantenir el contacte i posar en pràctica tot el que hem après a Català sobre les receptes de cuina. Ara toca posar-nos el davantal per començar a cuinar.
Aquí compartirem totes les receptes de "cuina finament" que els/les alumnes i els/les mestres de segon ens feu arribar.